Radio Nord-bloggen

Radio Nord-bloggen

Om den här bloggen

Den här bloggen kommer med ojämna mellanrum att kommentera händelser i samband med utgivningen av boken Stick iväg, Jack! På denna plats kommer kommentarerna till kommentarerna.

Recensioner och kommentarer

Reaktioner och reflektionerPosted by Jan Kotschack Tue, December 08, 2009 10:02:56

Jag skrev en bok om en gammal radiostation, och om min pappa. Inte för att jag var tvungen, och definitivt inte för att jag ville tjäna pengar. Men jag måste säga att mottagandet har varit över all förväntan under de cirka två månader som boken funnits ute.

Jag hade ju kunnat skriva en helt annan bok: en ren nostalgikick med några röster om hur det var förr, lite favoritlåtar och några coola bilder. Jag är säker på att det också hade fungerat. Men jag tyckte att om jag nu tog mig tiden att sätta mig ner med denna historia så ville jag göra det ordentligt. Därför är det rejäla doser juridik, mediadiskussioner, kultursyn i bred bemärkelse, ideologi och politik i boken.

I min enfald tänkte jag att detta nog skulle skrämma eller hindra många läsare.

Jag hade helt fel.

Läsarna har nästan undantagslöst tagit till dig även de diskussionerna med öppet sinne, och jag har på olika håll fått beröm för att jag skildrat en annorlunda Sverige.

Men eftersom jag nu varit så seriös så smärtar det mig lite att inga av de stora rikstäckande tidningarna har ägnat boken en rad; jag tycker ärligt talat att den hade varit värd en recension eller kommentar också i dessa blad.

Hittills har jag fått glädje mig åt ett antal recensioner bland tidningar ute i landet, och ett välgjort inslag i P1:s program ”Publicerat”.

Och så har jag fått ett antal fina mail från s k vanliga läsare

  • Comments(0)//blogg.radionord-story.com/#post5